Salı, 15 Tem 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Köşe Yazıları

‘En büyük Abdulkadir Selvi’

Cumhur Deliceırmak
Son güncelleme: 16 Mayıs 2024 01:00
Cumhur Deliceırmak
Paylaş
Paylaş

Bir normalleşme ya da yumuşama muhabbeti başladı ki eyvah eyvah.

Demokrasilerde anayasalara, yasalara uymak doğaldır.

Turgut Özal “Anayasa bir defa delinmekle bir şey olmaz” demişti ya, işte o lakırdı eylem haline getirilirken yeterince karşı çıkılmaz da, Anayasa delinirse, delmek Anayasa’yı normalleşmeye başlar.

Hastaneler hastalar içindir, hastaları, hastalıkları tedavi etmek için. Devrin Başbakanı Tansu Çiller, “Bundan böyle hasta yok müşteri var” derse ve günün muhalefet partileri ile hastalar ve doktorlar yeri göğü inletmezse, hastaların hasta değil de müşteri olması normalleşir.

Doğal nedir, normal nedir üzerine kafa patlatmak şarttır.

Toprakların öncelikle tarım için düşünülmesi doğaldır ve verimli arazilerin blok apartmanlar yapmak ya da maden aramak için tarım dışına almak normalleşirse, Allah’ın domates biber patlıcanını 80 -100 liraya satmak almak da normalleşir.

Kendi toprakları kendi beslenmesine yeter bir doğal coğrafya/ülke idi Anadolu–Trakya ve fakat kendi tarımı nasıl yapacağına dair çok uluslu antlaşmalara imza atarak çağa ayak uydurduğunu sanmak normalizasyonuna teslim olursanız… Koyun, kuzu, inek ve mandaların yiyeceği olan samanı, yeşil otu dahi ithal etme normalleşir ve bir yandan tarım sıfıra doğru yelken açarken süt ineği besleyicilerinin ineklerini kesime yollamaları ve hayvancılığın da imdaaat diye bağırması da normalleşir.

Demokrasiler güçler ayrılığına dayanır, bu demokrasinin doğası gereğidir ve fakat iktidar olacak kadar oy alamamış partiler kendilerine iktidara boyun eğme görevi düştüğünü sanmaya başlarsa bir usta bir memleket deyişi de normalleşir ki eyvah.

Bütün bunlara ek olarak bir de normalleşme yumuşama, yok hayır yumuşama değil normalleşme lafazanlığı başlarsa bütün olan bitenler de normal olur.

Gazeteciler kendi fikirleri ile değil de Abdulkadir Selvi’nin ne yazdığı üzerinden laf etmeye, yazı döşemeye başlarsa “En büyük Selvi başka büyük yok” sloganı da “En büyük Cimbom başka büyük yok” kadar normalleşir.

EtiketlendiSeçilen
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
YazanCumhur Deliceırmak
Takip et:
1951 Lefkoşa doğumlu Çeşitli Kıbrıs gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Radyo ve TV programları var. Resim, heykel sanatçısı, şair. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde okudu.1968-71 yılları arasında Kıbrıs Türk direniş hareketinde mücahitlik yaptı. Evli, iki çocuk babası.
Önceki Makale Afrika’da Wagner etkisi
Sonraki Makale Rusya’dan 15 Temmuz iması

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

Köşe YazılarıManşet

Kimlik gölgesinde siyaset

İsmail Boy
15 Temmuz 2025
Köşe Yazıları

Babamın ekmeğini hiç yemezdim

Dr. Nevin Sütlaş
13 Temmuz 2025
EditörKöşe Yazıları

Tabağında yemek bırakma arkandan ağlar!

Refet Kayakıran
13 Temmuz 2025
Köşe Yazıları

Bosna’daki cennet ve cehennem

Cenk Başlamış
12 Temmuz 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?