Salı, 15 Tem 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Cumhuriyet’e kadın genel yayın yönetmeni

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 1 Eylül 2023 08:20
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Cumhuriyet gazetesinde Tuncay Mollaveisoğlu’nun istifasıyla boşalan genel yayın yönetmenliğine Mine Esen getirildi. Esen (fotoğrafta), 7 Mayıs 1924 tarihinde kurulan gazetenin ilk kadın genel yayın yönetmeni oldu.

Gazete, “Cumhuriyet’te yeni görevlendirmeler başlığıyla” son atamaları şöyle duyurdu:

“Atatürk’ün adını koyduğu, dünyanın en köklü gazetelerinden Cumhuriyet’te Genel Yayın Yönetmenliği’ne Mine Esen getirildi. Uzun yıllar Dış Haberler Servisi’ni yöneten Esen, Cumhuriyet’in ilk kadın genel yayın yönetmeni oldu. Genel Yayın Koordinatörlüğü’ne de Hakan Akarsu getirildi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Mine Esen, 1972 yılında İstanbul’da doğdu. Şişli Terakki Lisesi’nin ardından 1994 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Basın Yayın Bölümü’nden mezun oldu. 1996-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yaklaşık 25 yıllık gazetecilik serüveninde gazetemizin dış haberler bölümünden haber merkezine ve yazıişlerine uzanan farklı bölümlerinde çalıştı

Çok sayıda uluslararası ve ulusal zirveyi takip etti, siyaset, politika, sivil toplum örgütlerinden önde gelen isimlerle söyleşiler, röportajlar yaptı. Bu çerçevede ABD, AB, Çin, Ortadoğu’nun yanı sıra Kıbrıs’taki gelişmelere de odaklandı. Göç, kadın ve kız çocuklarının hakları konusuna eğildi. Bu konulara yönelik yazı dizileri hazırladı. Gazetemizle özdeşleşmiş Pazar Yazıları sayfasının uzun yıllar editörlüğünü yürüttü. Yine Cumhuriyet gazetesi bünyesinde 2020 yılında başlayıp yaklaşık iki yıl yayımlanan Le Monde Diplomatique Türkiye ekibinde dış haberler müdürü olarak çalıştı. “Babıali’nin Dışişleri Bakanı” olarak da tanımlanan Ergun Balcı ekolünü izleyen Esen, 2016-2022 yılları arasında Cumhuriyet Dış Haberler Müdürlüğü görevini yürüttü. TGC ve TGS üyeleri arasında yer aldı.

Genel Yayın Koordinatörlüğü görevine getirilen Hakan Akarsu ise 1964 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Akarsu 1989 yılında girdiği Cumhuriyet gazetesinde 34 yıl aralıksız çalıştı. Gazete bünyesinde editörlükle başlayıp Yazıişleri Müdürlüğü görevine uzanan bir yelpazede görev yaptı. Akarsu, TGC, TGS, TSYD ve AIPS üyesidir.”

EtiketlendiMedyaSeçilen
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Barış sembolü 65 yaşında
Sonraki Makale Tarih TV’de tenkisat

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

“Herkesin canı yanacak”

Medya Günlüğü
14 Temmuz 2025

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
14 Temmuz 2025
Günlük

Köşe yazılarından seçmeler

Medya Günlüğü
14 Temmuz 2025
GünlükManşet

Rusya’da yeni gözde meslek

Medya Günlüğü
14 Temmuz 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?