Çarşamba, 24 Eyl 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
*Günlük

Beyaz Saray’da “uçak pazarlığı”

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 24 Eylül 2025 06:26
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

VIA TV’de yayınlanan “Dış Hatlar programında dış politika analistleri Alin Ozinian ve Aydın Sezer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’la yapacağı görüşme öncesinde dış siyasette öne çıkan başlıkları değerlendirdi.

Programın ilk bölümünde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ABD-İsrail’e karşı Türkiye’nin Rusya ve Çin’le ittifak kurması çağrısında bulunması konuşuldu.

Sezer, çağrının herhangi bir anlam taşımadığını belirterek, “Her şeyden önce Çin ve Rusya Türkiye’yi ister mi? Rusya ve Çin ittifakı ABD’ye karşı üçüncü bir ülkeye ihtiyaç duyar mı? Hiç ihtimal vermiyorum. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrıyı yok saymış olması çok daha önemli, görmezden geldi, ciddiye almadığını belirtti” dedi.

25 Eylül’de Beyaz Saray’da yapılması planlanan Trump-Erdoğan görüşmesinin Orta Doğu, F-35’ler ve Amerikan-Türk ilişkileri açısından herhangi bir sonuç üretmeyeceğini savunan Sezer, “Türkiye’nin iç politikasına yönelik bir görüşme olacak. Erdoğan’ın medya önünde söyleyeceği birkaç cümle cımbızla çekilecek ve propagandası yapılacak. Fakat Beyaz Saray’da fotoğraf verilmesi çok farklı şekilde de bitebilir” diye konuştu.

Sezer, Türkiye’nin ABD’den 300 Boeing uçağı alacağı haberleri içinse, “İşin içinde birilerinin komisyonla ilgili bir çıkarı olduğunu düşünüyorum. Boeing karşılığında ne alacağız? Alacağımız tek bir şey gözükmüyor” değerlendirmesini yaptı.

Programda Suriye’deki gelişmelerle Türk-İsrail ilişkileri de konuşuldu.

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiDiplomasiJeopolitik
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale “Türkiye’ye değil Çin’e bakalım”
Sonraki Makale Soracak soru bulamayan gazeteciler!

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
24 Eylül 2025
GünlükManşet

Soracak soru bulamayan gazeteciler!

Medya Günlüğü
24 Eylül 2025
GünlükManşet

Demokrasi ile otoriterlik arasındaki ince çizgi

Medya Günlüğü
24 Eylül 2025

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
24 Eylül 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?