Cuma, 6 Kas 2026
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2026 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
GünlükManşet

İskoç ve Alman basını ne yazdı?

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 6 Kasım 2026 06:09
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

İskoç ve Alman medyasının Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarına ilişkin ilk değerlendirmelerinde dört başlık öne çıktı: Celtic’in son bölümdeki geri dönüşü, Martin O’Neill’in oyuncu değişiklikleri, Freiburg’un Trabzon deplasmanındaki disiplinli oyunu ve Mohamed Salah’ın kaçırdığı fırsatlar.

İskoç yorumlarında Beşiktaş’ın öne geçmesine ve Orkun Kökçü’nün beraberlik golüne rağmen son sözü Celtic’in söylemesi üzerinde duruldu. Alman basını ise Freiburg’un erken bulduğu golü korumasını ve Trabzonspor’un ikinci yarıdaki baskısına direnmesini öne çıkardı.

Sky Sports, “Celtic 3-2 Beşiktaş: Camilo Duran ve Callum Osmand yedek kulübesinden gelerek Celtic’e ilk Avrupa Ligi galibiyetini getirdi” başlıklı haberinde Martin O’Neill’in oyuncu değişikliklerini maçın dönüm noktası olarak değerlendirdi. Beşiktaş’ın Junior Olaitan’ın golüyle öne geçtiğini, ancak oyuna giren Osmand’ın ilk dokunuşunda eşitliği sağladığını yazdı. Camilo Duran’ın iki golüyle Celtic’in galibiyete ulaştığını belirten kanal, Beşiktaş’ın Orkun Kökçü ile yeniden eşitliği yakalamasına rağmen bu golün sevincinin yalnızca iki dakika sürdüğünü vurguladı.

Celtic’in resmi yayın organı Celtic View, karşılaşmayı “iki farklı devrenin maçı” olarak nitelendirdi. İlk yarıda iki takımın da fazla fırsat bulamadığını, ikinci yarıda ise Celtic’in güçlü bir oyun ortaya koyduğunu yazdı. Haberde, Beşiktaş’ın öne geçmesinin ardından Celtic’in baskıyı artırdığı ve Duran’ın iki golünün galibiyeti getirdiği belirtildi.

SPFL, Celtic’in galibiyetini “dramatik bir maçın ardından gelen zafer” olarak değerlendirdi. İskoç temsilcisinin Avrupa Ligi’nde ilk puanlarını aldığını belirten kuruluş, Beşiktaş’ın öne geçmesinden sonra Osmand ve Duran’ın golleriyle Celtic’in üstünlüğü ele geçirdiğini, Orkun Kökçü’nün beraberlik golüne ise Duran’ın 87. dakikadaki yanıt verdiğini aktardı.

Alman basınında ise ZDF, “Kübler sayesinde Freiburg, Trabzonspor deplasmanında kazandı” başlığını kullandı. Haberde Freiburg’un Trabzon’daki yoğun atmosferde büyük bir mücadele ortaya koyduğu ve Mohamed Salah’ın iki önemli fırsatı değerlendiremediği belirtildi. ZDF, Freiburg’un bu galibiyetle Konferans Ligi’nde eleme turuna kalma şansını güçlendirdiğine dikkat çekti.

SWR, “Freiburg, Trabzonspor deplasmanını güçlü sinirleri sayesinde kazandı” başlıklı haberinde Alman takımının özellikle ilk yarıdaki baskılı oyununu öne çıkardı. Freiburg’un yüksek presle Trabzonspor’u hataya zorladığını, Lukas Kübler’in 14. dakikadaki golünün ardından ev sahibi ekibin ikinci yarıda baskıyı artırdığını yazdı. Ancak Freiburg’un savunmada soğukkanlılığını koruyarak 1-0’lık galibiyeti elde ettiğini belirtti.

Bundesliga’nın resmi internet sitesi, “Kübler kararı verdi: Freiburg Karadeniz’de kazandı” başlığını kullandı. Trabzonspor’un Thomas Reis yönetiminde yedi maçlık galibiyet serisi yakaladığını ve Konferans Ligi’nde henüz yenilmediğini hatırlatan site, buna rağmen Freiburg’un ilk yarıdaki etkili oyunuyla öne geçtiğini yazdı. İkinci yarıda Trabzonspor’un belirgin biçimde üstünlük kurduğunu, ancak Freiburg savunmasının başarılı performansıyla skoru koruduğunu vurguladı. Mohamed Salah’ın kaçırdığı fırsatlar da haberde öne çıkarıldı.

Sky Sport Almanya ise “Kübler, Salah’ı şoke etti: Freiburg Trabzonspor deplasmanında önemli bir galibiyet aldı” başlığını tercih etti. Haberde Trabzon’daki atmosferin ve Salah’ın varlığının Freiburg için zorlu bir sınav oluşturduğu, ancak Alman ekibinin mücadele gücü ve savunma disipliniyle bu sınavı geçtiği belirtildi. Kaleci Mio Backhaus’un performansına da özel vurgu yapıldı.

Fotoğraf: bjk.com.tr

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiFutbolMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale AB ile gerginlik rapora yansıdı
Sonraki Makale Bakü’de “Zafer Günü” zirvesi…

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

“Peki ben neden buradayım?”

Medya Günlüğü
6 Kasım 2026
GünlükManşet

7 maddede Mekke Anlaşması

Medya Günlüğü
6 Kasım 2026
GünlükManşet

Köşe yazılarında bugün

Medya Günlüğü
6 Kasım 2026
*Günlük

Bakü’de “Zafer Günü” zirvesi…

Medya Günlüğü
6 Kasım 2026
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

imunify-bot-check
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?