Cumartesi, 12 Eyl 2026
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2026 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Gazeteci Ali Çağatay’a tahliye

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 11 Eylül 2026 06:26
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’ın kaçırılmasıyla ilgili sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek tutuklanan üyesi gazeteci Ali Çağatay’ın duruşmasını izledi.

Ali Çağatay Çağlayan’daki adliyede 10 Eylül 2026 Cuma gün 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya TGC Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Güç katıldı. Duruşmada Savcı, Ali Çağatay’ın tutukluluğunun devamını istedi. Ancak hakim tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak Ali Çağatay’ın tahliye edilmesine karar verdi.

Duruşmayı izledikten sonra bir açıklama yapan TGC Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Güç, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak, üyemiz gazeteci Ali Çağatay’ın özgür kalmasını sevinçle karşılıyoruz. Gazetecilik suç değildir. Gazetecilerin mesleklerini özgürce yapabilmesini,  basın ve ifade özgürlüğünü zedeleyen uygulamalardan vazgeçilmesini istiyoruz ” dedi.

Neden tutuklanmıştı?

Evinin önünden kaçırılarak işkence yapılan İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal olayı ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan gazeteci Ali Çağatay “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlamasıyla 25 Haziran 2026 Perşembe günü gözaltına alınmış, 26 Haziran 2026 Cuma günü tutuklanmıştı. Dört gün Metris Cezaevi’nde kalan Çağatay daha sonra Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1 No’lu L Tipi Cezaevi’ne götürülmüştü.

(TGC)

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale “Mavi Vatan”dan fiilî izolasyona
Sonraki Makale Almanya Rusları sınır dışı ediyor

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

İşte “1 numaralı” bildiri

Medya Günlüğü
12 Eylül 2026
GünlükManşet

Özkol’a Rusya’dan ödül

Medya Günlüğü
12 Eylül 2026
EditörGünlük

En yüksek maaşlı liderler

Medya Günlüğü
12 Eylül 2026
GünlükManşet

Yeni Apple’da ne yeni?

Medya Günlüğü
12 Eylül 2026
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

imunify-bot-check
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?