Cuma, 30 Oca 2026
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2026 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

İBB soruşturmasında gazeteciler ifade verdi

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 7 Kasım 2025 10:18
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteciler Ruşen Çakır, Yavuz Oğhan, Aslı Aydıntaşbaş, Soner Yalçın, Batuhan Çolak ve Şaban Sevinç’in savunmalarının alınması talimatı verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada gazetecilerin “İmamoğlu Çıkar Amaçlı suç örgütüne yönelik yürütülmekte olan soruşturma” kapsamında “yalan bilgiyi alenen yayma, suç örgütüne yardım etme” suçlamasıyla ifade verecekleri belirtildi.

Gazetecilerin hangi yazı ya da haberlerinin suçlamaya konu olduğu açıklanmadı.

Gazetecilerin bazıları sabah polis eşliğinde evlerinden alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Avukat Hüseyin Ersöz, gazetecilerin gizli tanık ifadesiyle gözaltına alındığını aktardı.

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nde görevli Yavuz Oğhan, ifadesinin ardından telefonuna el konularak serbest bırakıldı.

Oğhan, “Keyfiyetin öne çıktığı bir hadise” diye açıklama yaptı.

Yine telefonuna el konularak serbest bırakılan Şaban Sevinç de çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine bazı X paylaşımlarıyla, bir tv programındaki yorumlarının sorulduğunu söyledi.

Şaban Sevinç, bir gizli tanığın, sekiz – 10 gazeteci hakkında, “Emrah Bağdatlı’dan düzenli para alıyorlar” suçlaması yaptığını öğrendiğini de aktardı.

Sevinç, para alışverişi iddiasını kesinlikle reddettiğini de söyledi.

CHP’den ve TGS’den tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel iktidarın “korkuyu örgütlemeyi, tehdidi büyütmeyi kendilerine yol seçtiğini” söyledi ve “Böyle kalabileceklerini düşünüyorlar iktidarda” ifadesini kullandı.

Özel, “Karanlık yerine aydınlık kazanır, korkağa karşı cesur olanlar kazanır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, gazetecilerin emniyete götürülmesini “fiili gözaltı” ve “bütün bir muhalefeti, özgür basını sindirmeye, susturmaya yönelik açık bir gözdağı” olarak değerlendirdi.

Bulut, “Türkiye’de basın üzerindeki bu sistematik baskı, artık bir cadı avına dönüşmüştür” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da kararı “itibarsızlaştırma politikası” olarak nitelendirdi.

“Gazeteciler işlerini yapar, halkı bilgilendirir. Uydurma gözaltı kararları itibarsızlaştırma politikasıdır. Kabul etmiyoruz! #GazetecilikSuçDeğildir” paylaşımını yaptı.

Başsavcılıktan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (MASAK) gönderilen yazıda, adı geçen “şüpheliler hakkında sosyal medya ve açık kaynak araştırması yapılarak” İmamoğlu hakkında ve “kurduğu suç örgütü lehine yapılan paylaşımların tespit edildiği” belirtildi.

İmamoğlu soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun ve Emrah Bağdatlı ile “birliktelikleri”, “MASAK raporlarındaki para hareketleri ve alınan ifadelerde yer alan haklarındaki iddialar kapsamında” ifadelerinin alınması talimatı verildi.

Yavuz Oğhan ifadesinde, Ongun’dan para aldığına dair gizli tanık ifadesine dayandırılan iddiaları reddetti.

İktidara yakın bazı gazeteler ve internet sitelerinde Murat Ongun’un bazı gazetecileri finanse ettiğine dair haberler çıkmıştı.

Gazeteciler iddiaları yalanlamış ve Akşam gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İfadesi alınmak üzere talimat verilen gazetecilerin görevleri şöyle:

Ruşen Çakır, Medyascope Genel Yayın Yönetmeni; Yavuz Oğhan, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nde görevli; Şaban Sevinç, Bizim Tv Genel Yayın Yönetmeni; Batuhan Çolak, Aykırı Genel Yayın Yönetmeni; Aslı Aydıntaşbaş, Brookings Enstitüsü ve eski Milliyet yazarı; Soner Yalçın, Oda tv kurucusu.

(BBC Türkçe)

***

Medya Günlüğü sosyal medya hesapları:

X

Bluesky

Facebook

Instagram

EtiketlendiMedya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Şaban Sevinç’le Yavuz Oğhan Emniyet’e götürüldü
Sonraki Makale “Basın özgürlüğüne darbe”

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Rus sporculara “yarım izin”

Medya Günlüğü
30 Ocak 2026

Mehmet Şüküroğlu çiziyor

Mehmet Şüküroğlu
30 Ocak 2026
Günlük

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
30 Ocak 2026
EditörGünlük

Kadınlara Taliban işkencesi

Medya Günlüğü
30 Ocak 2026
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?