14.7 C
İstanbul
30 Nisan 24, Salı
spot_img

‘Enflasyon düşmezse seçimi kaybeder’

Fuad Safarov, Moskova

Rus uzman Aleksey Zubets, Türkiye’de yüksek seyreden enflasyonun düşürülememesi halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında yapılacak seçimleri kaybedeceğini söyledi.

Rusya Başbakanlık Finans Üniversitesi Sosyoekonomik Araştırma Enstitüsü Başkanı Zubets, Moskova’ya bağlı Ukraina.ru Haber Ajansına Tahıl Anlaşması ile ilgili son gelişmeleri ve Türkiye’deki ekonomik durumu değerlendirdi.

Anlaşmanın 19 Kasım’dan itibaren 120 gün uzatılmasının Rusya için faydalı olduğunu belirten Zubets,”Moskova kendi gübre ve gıda ihracatı açısından yaptırımlardan kurtulacak. Bu da Rus şirketlerinin ticaret yapmasını ve kazanmasını sağlayacak” dedi.

Moskova’nın bu anlaşmayla Türkiye’nin dostluğunu ve sevgisini kazanacağından emin olduğunu da vurgulayan Zubets, “Bu anlaşmadan asıl yararlanan Erdoğan. Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak olan Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 80’e ulaştı. Erdoğan’ın fiyatları düşürmesi gerekiyor. Bunu başaramazsa seçimleri kaybedecek” iddiasında bulundu.

Erdoğan’ın seçimleri kaybetmesi durumunda iktidara gelecek Türk muhalefetinin Rusya ile ilişkilerini de yorumlayan Zubets, “Erdoğan seçimleri kaybederse, tırnak içinde söylüyorum Rusya’nın dostları iktidara gelecek. O zaman Erdoğan’ı mumla ararız. Türkiye’deki siyasi gidişatın değişmesini önlemek için, Erdoğan’ın Türkiye iç pazarına tedarik edilen Ukrayna tahılının transit sevkiyatından kazanmasını sağlamak lazım. Sevkiyat gıda fiyatlarının dengelenmesine yardımcı olacak” dedi.

Rus TV’sine konuştu

TürkRus.Com’un haberine göre Erdoğan, Rusya’yı izole etme politikasının Batı ülkeleri için ciddi sonuçlara yol açabileceğine inandığını söyledi. Erdoğan “AB ve özellikle Polonya, Rusya’yı yalnızlaştırmanın bedelini sonsuz derecede ödeyecek” dedi. Rusya federal TV kanalında “Mosova.Kremlin.Putin” programına konuşan Erdoğan, “Bedel sonsuz olacak. Avrupa bu bedeli giderek daha fazla ödüyor ve bununla birlikte özellikle Polonya” dedi.

Medya Günlüğü

Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, dilediği konuda özgürce yazmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Medya Günlüğü
Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, dilediği konuda özgürce yazmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

İlginizi Çekebilir

4,757BeğenenlerBeğen
666TakipçilerTakip Et
11,281TakipçilerTakip Et

Popüler İçerikler