Pazartesi, 13 Eki 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Vahid ‘baba’ cepheye gidiyor

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 21 Eylül 2024 17:07
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

Rusya’da 29 çocuğu olan Vahid Veliyev’in Ukrayna’daki savaşa katılmak için ordu ile sözleşme imzalaması medyada geniş yer buldu.

57 yaşındaki Veliyev, Rusya Federasyonu çatısı altında bulunan Urallar bölgesindeki Başkurdistan Cumhuriyeti’nde yaşıyor. Rusların yüzde 37 ile en büyük etnik grubu oluşturduğu cumhuriyette Başkurt Türkleri yüzde 31’le ikinci, Tatar Türkleri de yüzde 24’le üçüncü sırada yer alıyor.

Veliyev, “Büyük bir ailem var, o yüzden cepheye gitme kararı almam kolay olmadı. Oradaki gençlerin çoğu oğlum olacak yaşta ki zaten iki evladım da şu anda cephede. Kenara çekilip oturamazdım” dedi.

Veliyev’in yaşadığı kasabanın belediye başkanı Anna Karabanova Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, 29 çocuktan bazılarını evlat edinen Veliyev ve eşi İrina’nın 2021 yılında örnek aile seçilerek madalya ile ödüllendirildiğini söyledi. Karabanova, yurtseverliği ve vatandaşlık sorumluluğu nedeniyle cepheye gitme kararı alan Veliyev’i kutladı.

Rusya’nın değişik bölgelerinden savaşa gidenler arasında en yüksek can kaybı Başkurdistan’a ait. 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan savaşa Başkurdistan’dan giden 2705 genç hayatını kaybetti. Buna karşılık, Moskova ve St. Petersburg’dan gidenlerden hayatını kaybedenlerin sayısı 670’şer civarında.

Savaşa sözleşmeli katılanlar için hem federal hem de yerel hükümet ödeme yapıyor. Örneğin, Veliyev cepheye gittiği için Başkurdistan hükümetinden bir defaya mahsus 505 bin ruble (yaklaşık 187 bin lira) alacak.

EtiketlendiRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Kapitalizmin Aşil topuğu
Sonraki Makale Bir Arnavutluk hikâyesi

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

EditörGünlük

Schengen’de yeni sistem

Medya Günlüğü
13 Ekim 2025
GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
13 Ekim 2025
GünlükManşet

Gökyüzünden İHA yağıyor

Medya Günlüğü
13 Ekim 2025
GünlükManşet

“Menemen enflasyonu”

Medya Günlüğü
13 Ekim 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?