Pazar, 9 Kas 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
MG Özel

Operasyon içinde operasyon

Fuad Safarov
Son güncelleme: 14 Eylül 2025 17:03
Fuad Safarov
Paylaş
Paylaş

Rus siyaset bilimciler ve gözlemciler, Azerbaycan’ın Karabağ’da operasyon düzenlemesinin haklı gerekçeleri olduğunu, Ermenistan’ın ise Batı destekli bir senaryoyu uygulamaya çalıştığını düşünüyor.

Natsionalnaya Oborona” (Ulusal Savunma) Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İgor Korotçenko,  “Bölgedeki yasadışı Ermeni silahlı çeteleri, Azerbaycan’ı operasyona zorladı. Ermeni terör çeteleri bölgede mayın döşeyerek sivillerle güvenlik güçlerine terör saldırıları düzenliyor. Bu durumda Azerbaycan yönetimi antiterör operasyonu başlatmak zorunda kaldı” dedi.

Operasyonun birkaç aşamalı olabileceğini belirten Korotçenko, “Azerbaycan ordusu, ilk aşamada nokta atışlarıyla Ermeni çetelerinin mevzileri vurdu, sivilleri hedef almaktan kaçındı. Ermeni tarafı, bölgedeki Rus barış gücüne yönelik provokasyonlar peşinde olsa da Azerbaycan ordusu işini profesyonelce yaptı. Bundan sonraki aşamada kara operasyonun başlatılması gidişata bağlı. Azerbaycan yönetimi çok kararlı” diye konuştu.

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Sergey Markov da, Karabağ’daki yeni çatışmaların Azerbaycan’ın tam zaferiyle sonuçlanacağını söyledi.

Markov, “Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan uzun süredir Karabağ’da bir savaş başlatmak, savaşı kaybetmek ve bunun için Rusya’yı suçlamak istiyor. Tüm bu senaryo, Ermenistan, Fransa ve ABD tarafından planlandı. Bu plana göre, Ermenistan, güçlü ordusu olan Azerbaycan’a yenilecek. Paşinyan da bundan Rusya’yı sorumlu tutarak Ermenistan’ı Moskova’dan koparmaya çalışacak” görüşünü savundu.

Azerbaycan’ın anayasası çerçevesinde hareket ettiğine işaret eden Markov, “Kendi toprağı olan Karabağ’da anayasal düzeninin sağlanmasını istiyor. Azerbaycan’ın bu operasyonu meşru ve uluslararası kamuoyu tarafından da anlayışla kabul ediliyor. Çünkü Karabağ Azerbaycan’ın toprağı” dedi.

EtiketlendiKafkasyaRusya
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
YazanFuad Safarov
Takip et:
Rusya'da uzun yıllardır gazetecilik yapıyor. Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda özel haberin sahibi. Diplomasinin yanı sıra Rusya ile ilgili siyasi, askeri, ekonomi, kültür ve spor alanlarında binlerce habere imza attı. Arşiv çalışmalarıyla Türk-Rus ilişkileri tarihinden bilinmeyen belgeleri ilk kez yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her yıl sonunda düzenlediği basın toplantılarında sorduğu sorularla gündem yarattı. Azerbaycan asıllı Rusya vatandaşı.
Önceki Makale Karabağ neden arapsaçı?
Sonraki Makale İşte Putin’in ‘rakibi’

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

MG Özel

Bilal Erdoğan’dan Rusya açıklaması…

Fuad Safarov
5 Kasım 2025
MG Özel

Türkler Nâzım’a koşuyor

Fuad Safarov
2 Kasım 2025
MG Özel

Ekim ayında çok okunanlar

Medya Günlüğü
1 Kasım 2025
MG Özel

Moskova’dan Erdoğan’a cevap

Fuad Safarov
31 Ekim 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?