Cumartesi, 17 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

‘Netanyahu tüm tuşlara basıyor’

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 4 Ekim 2024 19:35
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

VIA TV’de yayınlanan “Dış Hatlar” programında Alin Özinian, İsrail’in Lübnan’daki Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah’a düzenlenen suikastı dış politika analisti-Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer’le değerlendirdi.

Sezer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Hizbullah ve Hamas’ın olmadığı bir dünya kurmaya çalıştığını, bunu hem kendi siyasi geleceği hem de ABD’deki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump’ı desteklemek için yaptığını belirterek, “Bütün tuşlara basıyor” dedi.

İran’ın kendi sorunlarını çözmek amacıyla içe dönme sürecine girdiğini belirten Sezer, “Tahran Nasrallah suikastını fazla büyütmek istemiyor ama ipler İsrail’in eline geçti. Savaşı yaymak Netanyahu için en önemli seçenek” diye konuştu.

Türkiye’nin hem Gazze’de yanlış politika izlediğini hem de İsrail’le ilişkileri bozduğunu anlatan Sezer, “Şimdi birilerinin İsrail’i durdurmasını bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisini de değerlendiren Sezer, “majestelerinin muhalefeti” olarak adlandırdığı CHP’nin dış politikasını eleştirdi.

EtiketlendiJeopolitik
Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale ‘Navalnı zehirlendi’ iddiası
Sonraki Makale Sözcü’yü sarsan istifalar

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Putin’den “Sovyet taktiği”

Medya Günlüğü
17 Mayıs 2025
GünlükManşet

10 soruda Kız Kulesi

Medya Günlüğü
17 Mayıs 2025
Günlük

Gazetelerde İstanbul zirvesi

Medya Günlüğü
17 Mayıs 2025
Günlük

En önemlisi diyaloğun başlaması

Medya Günlüğü
17 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?