Vladimir Putin testi

Vladimir Putin testi

23 Eylül 2022 Cuma  |   MG Özel

1-Hangi yıl doğdu? 

A)1950

B)1958

C)1952

D)1955

2-Dedesi Spiridon Putin'in mesleği neydi?

A)Aşçı

B)Asker

C)Temizlik görevlisi

D)Doktor

3-Babası, çelimsiz ve biraz da haylaz bir çocuk olan Putin'i önce hangi spora yönlendirdi?

A)Judo

B)Boks

C)Kürek

D)Halter

4-Bir KGB ajanının maceralarını anlatan hangi roman-filmden etkilenerek gizli servise girmeye karar verdi?

A)Moskova Gözyaşlarına İnanmıyor

B)Potemkin Zırhlısı

C)Kalkan ve Kılıç

D)Dünyayı Sarsan 10 Gün

5-İlk arabası hangi markaydı?

A)Volga

B)Moskviç

C)Çayka

D)Zaporojets

6-Hangi üniversitede ne okudu?

A)Dresden Üniversitesi-Siyaset Bilimi

B)Moskova Devlet Üniversitesi-Uluslararası İlişkiler

C)Plehanov Enstitüsü-Ekonomi

D)Leningrad Üniversitesi-Hukuk

7-Eşi Lyudmila Şrebneva tanışmaları için ne demişti?

A)İlk görüşte aşık oldum.

B)Hiç etkilenmedim, yolda görsem dönüp bakmazdım.

C)Bu kadar romantik olabileceğini düşünmezdim.

D)Birbirimiz için yaratılmıştık.

8-KGB'nin Moskova'daki Kızıl Sancak Enstitüsünde eğitim görürken takma adı neydi?

A)Demir Feliks

B)Yoldaş Platov

C)Yalnız Kurt

D)Yeni Lenin

9)Putin ve ailesi 1990 yılında Almanya'dan Leningrad'a dönerken yanlarında ne getirdi?

A)Mercedes

B)Fotoğraf makinesi

C)Klima

D)Çamaşır makinesi 
 

 

10)Putin'in 1996 yılında geldiği Moskova'daki ilk görevi neredeydi?

A)Kremlin

B)Adalet Bakanlığı

C)Ticaret Bakanlığı

D)Judo Federasyonu

11)1997 yılında ambulans uçakla kimin Paris'e kaçmasına yardım etti?

A)Sergey Çemizov

B)Boris Berezovski

C)İgor Seçin

D)Anatoliy Sobçak

12)31 Aralık 1999'da başkanlığa vekalet etmeye başlar başlamaz imzaladığı ilk kararname neyle ilgiliydi?

A)Yeni başbakan atanması

B)Çeçenistan'a savaş açılması

C)Fiyatların dondurulması

D)Eski Başkan Yeltsin'e dokunulmazlık verilmesi

13)26 Mart 2000'de yapılan başkanlık seçimlerinde ne kadar oy aldı?

A)Yüzde 53

B)Yüzde 75

C)Yüzde 99.9

D)Seçim ikinci tura kaldı

14-Putin'in kalem fırlattığı ünlü iş adamı kimdi?

A)Oleg Deripaska

B)Mihal Hodorkovski

C)Roman Abramoviç

D)Anatoliy Çubays

15-İktidara gelir gelmez hangi iş adamının medya kuruluşuna el koydu?

A)Vladimir Gusinski

B)Boris Berezovski

C)Alişer Usmanov

D)Mihail Prohorov

16-Rus medyası onun için hangi kısaltmayı kullanıyor?

A)Vovoçka

B)VVP

C)007

D)Bay FSB

17-İktidarı süresince en çok (28 kez) hangi ülkeyi ziyaret etti?

A)Belarus

B)Türkiye

C)Ermenistan

D)Kazakistan

18-Resmi görüşmelere geç kalmasıyla ünlü Putin 4 saat 15 dakika ile en çok hangi yabancı lideri bekletti?

A)Barack Obama

B)Şimon Peres

C)Viktor Yanukoviç

D)Angela Merkel

19-2002 yılında Çeçenistan'daki insan hakları ihlalleri ile ilgili soru soran Fransız gazeteciye ne dedi?

A)Moskova'ya gelin sizi sünnet edelim, geriye bir şey kalmasın.

B)Fransa'nın sömürgelerinde yaptıklarını da soracak mısınız?

C)Buyurun oraya birlikte gidelim gerçekleri kendiniz görün.

D)Rusya liderine böyle bir soru soramazsınız.

20-Başbakan olduğu dönemde, Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'le hangi uluslararası sorunda anlaşmazlığa düştü?

A)Libya

B)Gürcistan

C)Suriye

D)Kosova 
                
Cevap anahtarı: 1C, 2A, 3B, 4C, 5D, 6D, 7B, 8B, 9D, 10A, 11D, 12D, 13A, 14A, 15A, 16B, 17D, 18D, 19A, 20A

İlgili yazılar: 

https://medyagunlugu.com/haber/rusya-testi-46865

https://medyagunlugu.com/haber/turk-rus-iliskileri-testi-1-49884

Etiketler:  Rusya