Çarşamba, 21 May 2025
  • My Feed
  • My Interests
  • My Saves
  • History
  • Blog
Subscribe
Medya Günlüğü
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • 🔥
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Font ResizerAa
Medya GünlüğüMedya Günlüğü
  • MG Özel
  • Günlük
  • Serbest Kürsü
  • Köşe Yazıları
  • Beyaz Önlük
  • Mentor
Ara
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
Bizi takip edin
© 2025 Medya Günlüğü. Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak.
Günlük

Nuh Köklü’yü anıyoruz

Medya Günlüğü
Son güncelleme: 16 Şubat 2022 17:57
Medya Günlüğü
Paylaş
Paylaş

TGC Yönetim Kurulu 17 Şubat 2015 tarihinde, bıçaklı bir saldırıyla öldürülen gazeteci Nuh Köklü için anma mesajı yayınladı. Türkiye’de öldürülen 65’inci gazeteci olan Nuh Köklü için yayınlanan anma mesajı şöyle:

“Uzun yıllardır siyasetçilerin halkı ayrıştıran birbirinden nefret ettirmeye yönelik söylemleri yurttaşlarımızı kutuplara ayırıyor. Demokrasinin yeşermesini engelleyen bu gergin korku iklimi nedeniyle gazeteciliğin meslek olarak yapılması giderek zorlaşıyor. Nefret söyleminin hakim olduğu ülkemizde başarıyla hem gazetecilik hem de sendikacılık yapan değerli meslektaşımız Nuh Köklü’yü 17 Şubat 2015 yılında bıçaklı bir saldırıyla kaybettik. Nuh Köklü dükkanının camına kar topu atıldığı gerekçesiyle bir esnafın kendini devlet gücünün yerine koyması nedeniyle öldürüldü. Nuh Köklü’nün ismini ve fotoğrafını TGC’nin Basın Müzesi’nin Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne koymak bizim için bir görevdi. Faili meçhul gazeteci cinayetlerinin arasında Nuh Köklü cinayeti basın tarihine kar topu cinayeti olarak geçti. Hiç unutmadığımız Nuh Köklü’yü ölümünün yedinci yılında da sevgi ve özlemle anıyoruz. Siyasetçilerin gazetecileri hedef gösteren söylemlerinin bittiği, cezaevindeki gazetecilerin özgür kaldığı, gazetecilerin evlerinin, iş yerlerinin önünde saldırıya uğramadığı bir ülkede gazetecilik yapma umudumuzu korumaya devam ediyoruz. Siyasetçilere de demokrasiyi geliştirmeye, barışı ve kardeşliği sağlayacak adımlar atılması için çağrı yapmayı sürdürüyoruz.”

Kimdir?

1968 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi Ankara’da Mamak Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe, İstanbul Life dergisinde editör olarak başladı. Aynı dergide haber müdürlüğü görevini üstlendi. Nokta ve Express dergilerinde çalıştı. Birgün gazetesinin kuruluşunda görev aldı. Bianet haber sitesinde editörlük yaptı. Açık Radyo’da “Bir şey daha var” programını hazırladı. 2003 yılında Latin Amerika’ya gitti. Bir yıl boyunca Arjantin, Peru ve Uruguay’da yaşadı. Yurt dışında bulunduğu sürede Bianet’e haberler göndermeye devam etti. Türkiye’ye döndüğünde Sabah gazetesinde çalıştı. Radikal 2’de yazılar yazdı. 2009 yılında ATV-Sabah grubundaki grev nedeniyle işten çıkartıldı. O dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi. Daha sonra 2010-2014 yılları arasında NTV’de program editörü olarak çalıştı. Kadro daraltılması gerekçesiyle NTV’deki işinden çıkarıldı. Gazetecilik dışında başka iş yapmadı. Yaşamı boyunca mesleğini sürdürmek için mücadele verdi. Öldürüldüğünde 47 yaşındaydı. İsmi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Öldürülen Gazeteciler Listesine eklendi. Fotoğrafı, TGC Basın Müzesindeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne 7 Ağustos 2015’te düzenlenen bir törenle asıldı.

(TGC)

Bu yazıyı paylaşın
Facebook Email Bağlantıyı Kopyala Print
Önceki Makale Beyaza beyaz demem beyaz benim olmayınca
Sonraki Makale Uykusuz dergisinden ‘altın’ kapağı

Medya Günlüğü
bağımsız medya eleştiri ve fikir sitesi!

Medya Günlüğü, Türkiye'nin gündemini dakika dakika izleyen bir haber sitesinden çok medya eleştirisine ve fikir yazılarına öncelik veren bir sitedir.
Medya Günlüğü, bağımsızlığını göstermek amacıyla reklam almama kararını kuruluşundan bu yana ödünsüz uyguluyor.
FacebookBeğen
XTakip et
InstagramTakip et
BlueskyTakip et

Bunları da beğenebilirsiniz...

GünlükManşet

Bugünkü köşe yazıları

Medya Günlüğü
21 Mayıs 2025
Günlük

Köşe yazılarından seçmeler

Medya Günlüğü
20 Mayıs 2025
GünlükManşet

Rusya Af Örgütü’nü yasakladı

Medya Günlüğü
20 Mayıs 2025
EditörGünlük

Trump-Putin telefon zirvesi

Medya Günlüğü
20 Mayıs 2025
Medya Günlüğü
Facebook X-twitter Instagram Cloud

Hakkımızda

Medya Günlüğü: Medya eleştirisine odaklanan, özel habere ve söyleşilere önem veren, medyanın ve gazetecilerin sorunlarını ve geleceğini tartışmak isteyenlere kapısı açık, kâr amacı taşımayan bir site.

Kategoriler
  • MG Özel
  • Günlük
  • Köşe Yazıları
  • Serbest Kürsü
  • Beyaz Önlük
Gerekli Linkler
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Telif Hakkı
  • Gizlilik Sözleşmesi

© 2025 Medya Günlüğü.
Her Hakkı Saklıdır.
Webmaster : Turan Mustak

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?